Reacties

Beste Gerdy et Pierre. Wat hebben wij als koor Some Sing More genoten op woensdag 18 april j.l. van jullie optreden. Een hele mooie aanvulling op onze korenavond. Alleen maar prettige reacties ook van de andere koren. Het was een erg gezellige sfeer in onze pauze en bij het naborrelen. De mensen zongen diverse deuntjes met jullie mee. Hoop nog veel van jullie te zien en te horen. Hartelijke groet koor Some Sing More

LIDA

 

” Gerdy en Pierre, hartelijk dank voor jullie enthousiasmerende en stimulerende uitvoering. Jullie zang en spel was echt sfeerverhogend op onze Montmartre. Onze complimenten!”

Tom Lucassen, vz Stichting Vechtdalkunsten Ommen

Reacties van de toeschouwers na de voorstelling Mémoires de la douce France in het Warnshuus te Warnsveld op 25 november 2018:

“Je hebt me mijn verleden in Parijs teruggegeven. Ik zag mezelf weer wandelen op Montmartre. Enorm bedankt!

“Ik ga mijn verzameling cd’s met Franse chansons weer tevoorschijn halen. De muziek is zo mooi!

“Ik wilde dat jullie nog een uurtje doorgingen. Het is zo snel afgelopen!”

“Wat is zo leuk vind is dat alle verhaaltjes zo naadloos overgaan in de chansons: het past allemaal zo goed bij elkaar!”

“Kunnen jullie misschien op mijn verjaardag komen spelen? Ik word binnenkort 70!”

Reactie van de opdrachtgeefster na ons optreden in februari 2019 op een bijzondere verjaardag.

Gerdy en Pierre, een duo dat met passie Franse chansons vertolkt. Gerdy met haar  mooie stem en Pierre begeleidt haar op de accordeon. Voor de Frankrijk- liefhebbers  een aanrader als er iets te vieren valt. Mijn gasten en ik hebben genoten van hun optreden tijdens mijn verjaardagsfeestje. Het was een reuze geslaagde middag. 

Ludewien.  

 

Lieve Gerdy en Pierre,

Op zondag 19 mei 2019 hebben jullie bij onze open tuin opgetreden.

Behalve dat we heel erg geboft hebben met het weer, waren we ook heel blij met jullie.

Het was een fantastisch optreden in de buitenlucht met sfeer verhogende Franse chansons.

Jullie hebben prachtig gespeeld en gezongen en ik kan het iedereen aanraden die iets wil organiseren met een vleugje Frans.

Bedankt voor jullie muzikale bijdrage.

KunstKwadraat Wehl

 

Kunstmarkt Ommen:

Genoten hebben we vanmiddag tijdens onze MontMartre van het duo Pierre et Gerdy. Swingende Franse chansons met passende begeleiding op accordeon. Mooie interactie met het publiek. Nummers op verzoek zijn welkom. Muziek vanuit hun hart.

We nodigen jullie graag nogmaals uit om nog eens te komen, wij komen graag

luisteren.

Annemarie Leebeek, voorzitter st. Vechtdalkunsten

 

Een speciale middag ergens in Gelderland:

 Wij hebben Gerdy en Pierre leren kennen op een Franse markt in Doesburg.

Daar hoorden we de Franse chansons die zij zongen en speelden en we waanden ons daardoor helemaal in Frankrijk.

In deze periode hadden wij in de familie te maken met een ongeneselijk ziek familielid die een groot gedeelte van het leven een tweede woning in Frankrijk had.

Het leek ons toen een goed en passend idee om voor de zieke een “Franse middag” te organiseren en Gerdy en Pierre te vragen voor de muzikale omlijsting.

Dat hebben we kort daarna ook gerealiseerd in een prachtige tuin bij ons in de buurt.

Alles viel die middag op zijn plaats, de Franse muziek, de prachtige tuin, het mooie weer en het fijn samenzijn met de zieke en de familie.

Gerdy en Pierre hebben tijdens deze middag hun mooie Franse liedjes gespeeld en gezongen.

Het was een middag met een lach en een traan.

Wij zullen deze middag nooit meer vergeten.

Gerdy en Pierre nogmaals heel hartelijk bedankt voor jullie prachtige muziek en lieve woorden.

Vriendelijke groetjes van de organisatoren H. en A.

Optreden in het Vijverberghuis Doetinchem 21 augustus 2020

Gistermiddag hebben onze bewoners mogen genieten van een optreden van Pierre en Gerdy..niet alleen de bewoners hebben genoten, maar ook de medewerkers. We waren echt even helemaal in Frankrijk…Gerdy was erg betrokken bij onze bewoners en er was een mooie interactie, prachtige beleef- en geniet momentjes kwamen er voorbij. Onze Franse dag was helemaal ” af”. Dank daarvoor,
 
Liefs alle bewoners en personeel van het Vijverberghuis
 
 
 
Reacties uit het publiek na onze voorstelling Mémoires de la Douce France op 7 april 2024 in het Theater onder de Molen te Linde (Vorden).
 
Een muzikale middag waarin we door het leven van Gerdy zijn gereisd onder begeleiding van Peter, een bevlogen muzikant met zijn accordeon en zijn gevoelige pianospel. 
Gerdy beheerst de Franse taal als geen ander en bereidt haar chansons en liedjes voor met een autobiografisch verhaal over haar avontuurlijke leven. We hebben genoten van een onderhoudende en gezellige muziekmiddag in de molen van Linde.
Het is een bijzonder team! 
Groetjes, Helma
 
Zondag 7 april jl heb ik een voorstelling bijgewoond van Pierre et Gerdy in het teken van het Franse chanson in Theater onder de Molen in Vorden. Genoten heb ik van de enthousiaste uitleg en zang van Gerdy en het accordeonspel van Pierre. Ook werd het publiek bij de zang betrokken. Het pianospel van Pierre was een mooi intermezzo. Al met al een sfeervolle middag. Ik wens het duo veel succes met verdere optredens. Hartelijke groet, Agnes Trentelman- Gerritsen
 
“Pierre et Gerdy” spelen “Memories de la douce France”.
We volgen Gerdy op haar reis naar Frankrijk. Ze was (is) niet alleen verliefd op het land, maar ook op de taal. Dit laatste is zeker ook te danken aan de leraar Frans uit Doetinchem, meneer Kwist die zelf ook aanwezig was bij de voorstelling.
Een voorstelling met mooie, persoonlijke en gevarieerde (en af en toe anekdotische) verhaaltjes de ene keer met een dosis humor en de andere keer weer heel serieus en/of spannend.
Verhalen vertellen is Gerdy op het lijf geschreven en het publiek hangt aan haar lippen. De verhaaltjes worden afgewisseld met bijpassende liedjes, welke Gerdy ook fantastisch vertolkt. De vakkundige begeleiding op accordeon of soms ook piano wordt gespeeld Pierre (Peter) Smeitink. Al met al een middag vol Franse cultuur en gezelligheid, waarbij het publiek ook af en toe nog kon meezingen in het hun beste Frans.
Kortom…een heerlijke onderhoudende middag in Theater Onder de Molen.
Joop Boerstoel, programmeur van het Theater onder de Molen.